Merkidentiteit en campagne

Een duwtje in de rug voor de ondernemende chauffeur.

Onafhankelijke chauffeurs zijn ondernemers op wielen. Met een truck als hoofdkantoor. Tussen het laden en lossen door heeft elke eigen rijder een bedrijf te runnen. En daar kan Kleyn Trucks ze bij helpen. 

Kleyn trucks levert niet alleen het meest geschikte materiaal maar ondersteunt chauffeurs ook in ondernemerschap met een online platform. Een intensieve samenwerking met de Code levert een scherpe propositie en opvallende introductiecampagne op.

Een solide strategisch fundament.

Graven. Praten. Schaven. In merksessies trekken we alles uit de kast: stiften, post-its, laptops, smartboards, whiteboards. Persona's, een value proposition canvas, klantreis en waardepiramide. Om de branche en de doelgroep helemaal af te tasten. Waar zitten pijnpunten bij de chauffeurs? Welke onomstotelijke inzichten vormen de basis van wat we gaan bouwen? Door het basisidee van Kleyn Trucks uit te dagen, brengen we het samen verder.

Ontdek wat je organisatie echt doet bewegen.

We gaan graag de diepte in.

Vanuit doelgroeponderzoek weten we dat startende zelfstandige chauffeurs worstelen met een grote variatie aan vragen. Als eigen rijder komen er talloze zaken op je af. Ikbeneigenrijder.nl is de propositie die de beste oplossingen biedt voor de uitdagingen van de doelgroep.

Zo krijgen we de boodschap in beeld.

Meerdere wegen leiden naar Rome. In deze fase hebben we meerdere routes verkend om alle visuele facetten van het merk vorm te geven. Logo-ontwikkeling, typografie, kleurgebruik, vormgeving. Toegepast op alle middelen waar chauffeurs mee in aanraking komen. Van aan avatar van 50 pixels tot een meterslange trailer. Om het nieuwe merk neer te zetten, zoeken we overal naar inspiratie en maken we samen met de klant de beste keuzes.


Van eerste concept naar uitgewerkt design.

Alle belangrijke pagina's worden helemaal uitgewerkt. Niks wordt aan het toeval overgelaten

Voor vrachtwagenchauffeurs is het nog belangrijker om mobile first te denken.

Uitrollen, opvallen, leads genereren.

Hoe krijgen we de doorontwikkelde propositie in beeld bij chauffeurs? In een (beeld)taal die ze prikkelt. Ook hier gaan we niet over een nacht ijs. De Code ontwikkelt meerdere concepten die tot de verbeelding spreken en ook aansluit bij de nuchtere mentaliteit van de doelgroep. Zij willen rijden tot een zakelijk succes maken en wij gaan ze daarbij helpen.

Een eigen rijder moet dus weten waar we te vinden zijn. Een doelgerichte aanpak benadert chauffeurs op de plekken waar ze al komen. Met een breed scala aan dynamische uitingen: van longreads met diepgaande informatie tot vluchtige online ads op social media. Alle touchpoints raken we zorgvuldig aan om chauffeurs net dat extra duwtje te geven. Op deze manier levert Kleyn zo veel meer dan alleen trucks. 

Alle touchpoints raken we zorgvuldig aan om chauffeurs net dat extra duwtje te geven. 

Social media is een belangrijk onderdeel van de introductiecampagne.


Instream advertising voor YouTube.

De boodschap wordt vertaald naar super compacte online ads en zelfs print ads.


Instream advertising voor YouTube.

Toch mooi, zo'n vol gas tas.


Tot de volgende keer!

Succesvol campagne voeren?

Bel of mail met merkstrateeg Bas.