WOCO

Met 34 corporaties werken aan één employer brand.

De behoefte aan betaalbare woonruimte was zelden zo groot. Woningcorporaties in Brabant werken hard om prettig, betaalbaar en duurzaam wonen voor iedereen mogelijk te maken. Daarvoor hebben ze veel nieuwe collega’s nodig uit verschillende vakgebieden.

Een flinke uitdaging, als je bedenkt dat woningcorporaties als potentiële werkgever niet of nauwelijks in beeld zijn. Onze vrienden van Arthur & Brent haalden het net op bij de woningcorporaties en verkenden de markt. Maar liefst 34 Brabantse woningcorporaties bundelen de krachten voor dit initiatief.

Zonder ingewikkelde overlegstructuren hebben 34 corporaties zich achter dit initiatief geschaard en binnen zes maanden resultaat geleverd.”

Evelijn Wegink, HR adviseur bij JOOST

Het net ophalen bij corporaties.

De juiste fases en focus bepalen.

Kick-off van de campagne (binnen 6 maanden!)

Hoe zet je onbekend terrein op de kaart?

Eerst gaan we de doelgroep uitleggen wat een woningcorporatie doet en welke rol je daarin kunt vervullen vanuit je vakgebied. Dat blijkt veelbelovend. De term woningcorporatie mag klinken als een ambtelijke instelling, in werkelijkheid zijn het partijen die wonen in je eigen buurt of regio op dagelijkse basis aan het verbeteren zijn. En daarom een gewezen werkgever voor aanpakkers met een sociaal hart.

Corporaties maken op grote schaal werk van de uitdagingen op de sociale woningmarkt; met indrukwekkende projecten en initiatieven wordt gewerkt aan de beschikbaarheid, betaalbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid van wijken en buurten. Als ergens de woningcrisis met beide handen wordt aangepakt, dan is dat wel bij de woningcorporaties.

Vijf vakgebieden
en drie pijlers.

De vijver waarin we straks gaan vissen verdelen we in vijf vakgebieden: financieel en administratie, project managment, sociaal, ICT en vastgoed. Daarbij richten we ons op professionals die uitblinken in hun vak en tegelijkertijd wat willen betekenen voor hun eigen omgeving. Iedereen is welkom om bij te dragen: van starters tot seniors van binnen of buiten de branche. De propositie rust op drie pijlers:

WOCO medewerkers spelen de hoofdrol.

Werkenbijdewoco.nl

De website vertelt alles over de uitdagingen van corporaties en uit hoofden van verschillende professionals hoor je wat je er als ict’er of financial kunt betekenen. Meer weten? Je vindt er ook links en socials van alle woningcorporaties in jouw werkgebied.

Bekijk website

De realisatie van de website verzorgden we samen met onze vrienden van Laméco.

Hoe sterk staat jouw werkgeversmerk?

Bel of mail met merkstrateeg Bas.